Դիետոլոգը խորհուրդ է տվել` ինչպես ընտրել ճիշտ յոգուրտ

Բրիտանացի դիետոլոգ Քլեր Թորնթոն-Վուդը և սննդային հավելումների արդյունաբերության որակի վերահսկման մասնագետ Էյդան Գոգինսը Daily Mail-ին ասել են, որ խմելու ամենաառողջ յոգուրտները պարունակում են ցածր շաքար և ունեն օգտակար բակտերիաների մեծ խտություն:

 

Յոգուրտ գնելիս, ըստ shantnews-ի՝  սննդաբանը խորհուրդ է տվել ուշադրություն դարձնել, թե որքան շաքար է պարունակում այն։ Բանն այն է, որ քաղցր յոգուրտ ուտելը կարող է բարձրացնել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը և սրել քաղցը: Նշվում է, որ ավելացված շաքարի որոշ տոկոս կարող է առաջանալ կաթնաշաքարից՝ կաթում պարունակվող բնական շաքարից: Կաթնաշաքարը դանդաղ է մարսվում՝ դրանով իսկ նպաստելով արյան շաքարի կայուն մակարդակի պահպանմանը:

Էյդան Գոգինսը հավելել է, որ լավագույն տարբերակը կլինի կոնկրետ օգտակար բակտերիաներով հարուստ մածունը։ Փաթեթավորման վրա սովորաբար նշվում է դրանց քանակի մասին տեղեկատվությունը։

 

Նշվում է, որ որոշ խմելու յոգուրտներ պարունակում են ավելի քան 100 միլիարդ բակտերիաներ մեկ մատուցման համար։ Նման արտադրանքները բարենպաստ ազդեցություն են ունենում աղիքային միկրոֆլորայի վրա և բարձրացնում իմունիտետը:

Մեկնաբանություններ